Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki drobiowo-grzybowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
ser żółty 150 g
pieczarki 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
olej do smażenia
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki drobiowo-grzybowe

1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w dość drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i osuszyć, po czym zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser żółty również zetrzeć na tarce. Grzyby, ser i połowę bułki tartej dodać do mięsa. Następnie wbić jajko, całość doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić.
2. Z przygotowanej masy mięsno-grzybowej wilgotnymi dłońmi formować podłużne kotleciki, lekko je spłaszczając. Obtoczyć w pozostałej bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim kotleciki ze wszystkich stron na lekko brązowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 18.09.2012 18:03
pyszne
kate.500 17.09.2011 22:39
pychotka
kanu83 27.08.2011 21:40
extra
halina17 05.08.2011 14:11
pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak