Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne ciasteczka pisanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 600 g
masło 25 dag
cukier 1 szkl.
cukier waniliowy 32 g
żółtko jajek 4 szt.
śmietana 18 proc 1 szkl.
kolorowe pisaki 5 szt.
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne ciasteczka pisanki

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia do miski, siekamy z zimnym masłem. Dodajemy żółtka, śmietanę i oba cukry. Szybko wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kształty jajeczek i pieczemy ok. 15 min. w 180* C.
Wierzch upieczonych ciasteczek dekorujemy dowolnie kolorowymi pisakami i płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.09.2012 22:35
przepiękne :)
cooleczka 11.05.2012 17:50
rzeczywiście piękne :)
ewasylwia 05.08.2011 16:52
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak