Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
masło 100 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z bułką tartą

Kalafior ugotować w osolonej wodzie na pół twardo (ok. 12-13 minut).
Następnie roztapiamy masło na patelni (na małym ogniu) i dosypujemy bułki tartej i przypraw. Podsmażamy do zarumienienia cały czas mieszając. Jeśli wsypaliśmy za dużo bułki tartej i całość jest za sucha, nie chcę się rozmieszać, dodajemy jeszcze trochę masła, ewentualnie troszkę oleju.
Gdy bułka już się zarumieni, polewamy pokraszką kalafior i podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak