Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki tajskie z mięsa mielonego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt.
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szkl.
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki tajskie z mięsa mielonego

Wszystkie składniki włóż do malaksera. Zmiksuj na jednolitą masę.
Z masy formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz lekko w mące i strząśnij jej nadmiar.
Silnie rozgrzej olej w rondlu. Włóż porcję kuleczek. Smaż na średnim ogniu 3-4 minuty, aż nabiorą brązowego koloru i będę chrupiące.
Wyjmuj łyżką cedzakową i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Nabij kuleczki na patyczki od szaszłyków. Podawaj z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak