Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba panierowana w mące kukurydzianej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
mąka kukurydziana 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
olej do smażenia
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba panierowana w mące kukurydzianej

Rybę, najlepiej świeżą, dokładnie umyć, pokroić na kawałki i posypać dość obficie pieprzem cytrynowym.
Mąkę kukurydzianą przesypać do miseki, wymieszać z mąką pszenną i odrobiną soli.
Rybę panierować w mące i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.12.2013 09:48
przepysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak