Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serduszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serduszka z kurczaka 1 kg
kostki mięsne 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
woda 2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serduszek

Serduszka oczyścić, przekroić wzdłuż na pół, podsmażyć na oleju. Dodać do nich pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty czosnek, kostki mięsne i przyprawę do kurczaka. Wlać wodę (1,5 szklanki) i dusić do miękkości. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w 1/2 szklance zimnej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 02.08.2013 22:56
To coś dla mnie. Uwielbiam gulasz z serduszek.
Weronika_eM 30.11.2011 10:47
pycha
Izabela/bella81 15.10.2011 19:44
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak