Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos czosnkowo- serowy do zapiekanek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana do zup 1 op
ser żółty 15 dag
czosnek 2- 3 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos czosnkowo- serowy do zapiekanek

Do rondelka wrzucamy najpierw jajko i roztrzepujemy, potem śmietanę, i czosnek (może być pokrojony w kawałki albo przeciśnięty przez praskę). Kiedy śmietana z jajkiem się zagotują dodajemy starty ser (najlepiej mozzarelle lub goudę ale może być też inny, który łatwo się topi). Kiedy ser się roztopi dodajemy resztę przypraw do smaku.

Bardzo dobry do zapiekanki makaronowej ze szpinakiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak