Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plaster miodu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl.
syrop kukurydziany 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Plaster miodu

W garnku wymieszaj razem cukier i syrop. Nie mieszaj składników, kiedy garnek będzie na ogniu. Możesz pokręcić całym garnkiem.
Postaw garnek na gazie, i podgrzewaj przez ok. 3 min.
Zdejmij z ognia, wsyp sodę i wymieszaj. Zawartość garnka wylej na papier do pieczenia. Poczekaj aż masa stężeje i rozbij ją na mniejsze kawałki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.10.2012 10:02
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak