Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Krem z Pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
Bulion grzybowy 1 kostka
zielona pietruszka
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Krem z Pieczarek

Włoszczyznę i pozostałe warzywa myjemy. Kroimy na mniejsze kawałki. W garnku gotujemy wodę na zupę. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy warzywa i kostki. Gotujemy pół godziny. Obrane i umyte pieczarki drobniutko siekamy nożem. Cebulę drobno kroimy. Pieczarki podsmażamy na maśle wraz z cebulą. Gdy się usmażą dodajemy do wywaru. Chwilę gotujemy żeby zupa przeszła smakiem pieczarek. Lekko studzimy i miksujemy na krem. Podajemy z odrobiną śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.09.2013 00:55
Trzeba tak zgotować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak