Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kaupsty białej lub włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
cebula biała 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka
kasza manna 3 łyżki
masło 2 łyżki
cukier do smaku
jaja 3 sztuki
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
kapusta biała 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaupsty białej lub włoskiej

Kapustę pokroić na kawałki, obgotować w osolonym i lekko ocukrzonym wrzątku. Odcedzić i odsączyć. Pieczarki umyć pod bieżącą wodą, posiekać i podsmażyć na połowie masła z pokrojoną drobno w kosteczkę cebulką. Kapustę z pieczarkami zemleć w maszynce. Następnie dodać dwa jaja, natkę pietruszki, kaszę mannę i wyrobić na kleistą masę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem marki Prymat. Formować kotlety, spłaszczyć je szerokim nożem, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kłaść na gorący tłuszcz na patelni i smażyć po obu stronach. Podawać z kaszą na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 29.08.2011 09:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak