Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karelskie ragout z wołowiny, wieprzowiny i jagnięciny duszone z czerwonym winem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pręgi wołowej 200 g
karkówki wieprzowej 200 g
udźca jagnięcego 200 g
oliwy z oliwek 50 ml
czosnku 4 ząbki
cebuli 2 sztuki
czerwonego wina 300 ml
rosół z kury Kucharek 500 ml
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Sól czosnkowa jodowana Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: Karelskie ragout z wołowiny, wieprzowiny i jagnięciny duszone z czerwonym winem

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na duże kawałki Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięso ze wszystkich stron, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podlać bulionem i czerwonym winem, a następnie dusić do miękkości i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 28.01.2011 09:51
Samo mięcho:)
marcia71 27.01.2011 12:38
nowość
szajba2 13.12.2010 15:40
coś konkretnego na ząb
patusia 25.11.2010 22:35
Bardzo apetyczny przepis.
Goya 18.10.2010 15:05
wykwintne
Barbara55 13.06.2010 18:52
tym to można pojeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak