Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z czerwoną fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
por 1 sztuka
seler naciowy 3 gałązki
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
pesto 3 łyżka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z czerwoną fasolą

Makaron ugotować na półtwardo.
Umyty por pokroić w półplasterki, podsmażyć na odrobinie oleju, dodać pokrojiny drobniutko seler naciowy i smażyć 5 minut na niezbyt dużym ogniu. Dodać odsączoną fasolę, wyciśnięty ząbek czosnku, wymeiszać dokłądnie, wyłączyć ogień pod patelnią i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka, dodać pesto, i zawartość patelni, bardzo dokładnie wymeiszać i podawać. Można posypać startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak