Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie chrzanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
chrzan 2 łyżeczki
wywar warzywny 0,5 litra
mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie chrzanowym

Do gotującego się wywaru wrzucić oczyszczone kawałki piersi kurczaka. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Po tym czasie wyjąć kurczaka i zrumienić na patelni. Odlać przez sitko ok 1szklanki wywaru, zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody i zmieszać z chrzanem. Już na talerzu polać kurczaka sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 09.12.2013 16:37
bardzo lubię sos chrzanowy
klaklak 02.04.2012 07:36
dobra
Sylwia88 04.08.2011 23:08
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak