Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z mielonym mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
fasolka szparagowa młoda 0,5 kg
makaron świderki 40 dag
czosnek 2 ząbki
śliwki suszone 5 szt
kostka rosołowa 1 szt
sól, pieprz do smaku
olej 3 łyżki
woda 1/2 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z mielonym mięsem

1. Na rozgrzanym oleju smażymy ok 2 min przeciśnięty czosnek i surową fasolkę szparagową.
2. Zdejmujemy fasolkę i podsmażymy mięso rozgniatając widelcem.
3. Dodajemy pokrojone w kostkę śliwki, odrobinę soli i pieprzu.
3. Do mięsa wrzucamy fasolkę, zalewamy rosołem z wody i kostki i dusimy do miękkości pod przykryciem, chyba że pod koniec zostaje za dużo płynu wtedy odkrywamy do wyparowania.
4. Ugotowany makaron mieszamy z fasolką.
5. Smaczne również w wersji z ryżem i imbirem (1 łyżeczka do pierwszego smażenia).
UWAGA! Fasolka musi być młoda, wtedy jest bez \"nitek\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 02.02.2013 21:01
pycha:)
Kasia36 29.01.2013 19:47
rewelacja muszę to wypróbować :)
mic 21.11.2012 22:28
ciekawy pomysł
Bernadeta1 09.11.2012 10:46
w takim wydaniu fasolki nie jadłam.
Dorian 07.09.2011 20:07
pycha
stokrotka 04.09.2011 20:38
smaczne
1j1o1l1a1 05.08.2011 10:21
fasolki z makaronem jeszcze nie łączyłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak