Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka i boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1/5 kg
pieczarki 5 szt
czosnek 20 ząbków
boczek wędzony 20 plastrów
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka i boczku

Z kurczaka usunąć skórę, mięso zdjąć i podzielić na 20 kawałków. Mięso osolić, oprószyć przyprawami i odstawić na 2 godz. do lodówki. Na każdy kawałek mięsa dać ząbek czosnku, ćwiartkę pieczarki i zwinąć w plasterek boczku i spiąć wykałaczką. Piec na silnie rozgrzanym oleju. Można podawać z ziemniakami i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 06.11.2013 19:32
fajny pomysł
ben-ka 07.11.2012 08:33
ciekawy przepis.
Natalia/tubisiek 10.09.2012 18:38
muszą być super :)
Anna138 29.07.2012 16:49
pyszne
IKrakowianka 29.12.2011 15:12
bardzo dobre
Monika193
Monika193 13.09.2011 22:28
ale kusisz
m1monika 17.08.2011 12:50
super
Wafelek2601 13.08.2011 14:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak