Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 25 dag
twarożek 25 dag
cukier puder 5 dag
kremówka 100 ml
Biszkopty 10 dag
sok z cytryny 1 łyżka
sok pomarańczowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu z jagodami

Jagody opłukujemy i osuszamy.Do 15 dag jagód dodajemy połowę cukru, twarożek, ubitą kremówkę i dokładnie mieszamy. Biszkopty maczamy w soku pomarańczowym i układamy w formie. Na biszkopty wykładamy połowę kremu, wyrównujemy. Na kremie układamy resztę biszkoptów a na nich rozsmarowujemy resztę kremu.Wstawiamy na 40 min do lodówki.Resztę jagód miksujemy z cukrem i sokiem z cytryny. Deser dzielimy na porcje, przekładamy na talerzyki i polewamy przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 20.11.2013 13:48
super deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak