Ciasteczka z marmoladą

Ciasteczka z marmoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • cukeir puder

    10 GRAM
  • żółtka

    2 szt
  • sól

    1 szczypta
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • marmolada

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę schłodzić w lodówce, wyjąć, posiekać z przesianą mąką.
Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto.
Uformować ciasto w kulę, zawinąć w folię, włożyć na godzinę do lodówki.
Ciasto wyjąć, rozwałkować i wycinać ciasteczka od szklanki bądź foremek. Ułożyć na blaszkę i na środek każdego ciastka dać trochę marmolady.
Piec około 10-15 minut w temp.peraturze 180ºC.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tomasz17

16.04.2011 11:32
bardzo dobre

Iwusia

24.09.2010 18:17
super ciasteczka już mi ślinka leci na samą myśl :)

banditka

31.08.2010 12:24
musze koniecznie sprobowac jako fanka pieczenia ciastek ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat