Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czulent mojej babci

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 400 g
cebula 300 g
mąka 100 g
oliwa do smaku
sól do smaku
papryka mielona do smaku
kasza 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Czulent mojej babci

Fasolę namoczyć w zimnej wodzie. Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę, posolić, posypać pieprzem, papryką i mąką. Rozgrzać w rondlu tłuszcz, zrumienić drobno pokrojoną cebulę wraz z mięsem. Dodać fasolę i opłukaną kaszę. Zalać wodą i dusić długo pod przykryciem na małym ogniu. Wody niezbyt dużo, żeby potrawa była gęsta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.07.2013 19:04
ciekawy przepis
olkaaa 25.12.2012 11:35
muszę spróbować
Norgiusz 12.08.2012 08:16
super
Wacław 26.05.2012 12:01
nie jadłem ale na pewno pyszne !
Ada-Gaba 25.01.2012 07:04
super
calliope 09.11.2011 08:32
ciekawe :)
barbara11561 26.08.2011 08:31
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak