Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe 1 kg
szynka gotowana 2 plasterki
jaja 2 szt
śmietana trzydziestoprocentowa 250 ml
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń drobiowa

Mięso zmielić , dodać jaja, śmietanę (pozostawić 2 łyżki do przyprawienia sosu). Mięso przyprawić solą, pieprzem i siekaną zieloną pietruszką, dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, dokładnie wyrobić masę. Umieścić w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok 40 min. Pozostały od pieczenia sos zaprawić pozostałą śmietaną i polać nią pieczeń.

Rada - nie polecam wykorzystywać mięsa z piersi, jest zbyt suche.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.12.2013 19:30
bardzo ciekawie przyrządzona
Katarzyna59 16.08.2012 21:08
apetyczna
Chojłówna 02.07.2012 10:45
super
smakoszek 27.06.2012 18:47
bardzo ciekawa pieczeń
olkaaa 03.04.2012 07:46
muszę spróbować
daria899 14.01.2012 23:56
pyszna
calliope 01.11.2011 17:34
świetna :)
babeczka_1982
babeczka_1982 14.10.2011 00:19
hmmmm .. nigdy nie przyrządzałąm takiego dania , ale chętnie spróbuję :)
berys18 30.08.2011 09:43
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak