Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaskowe ciasto z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 ml
mąka 25 dag
cukier 20 dag
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajko 3 szt
olej 200 ml
rabarbar 45 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaskowe ciasto z rabarbarem

Mąkę, cukier i proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy jogurt i olej, wbijamy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem i przekładamy do niej ciasto. Rabarbar oczyszczamy, kroimy i przekładamy na ciasto. Pieczemy ok. 45 min w temp. 180 stopni C.Gotowe przestygnięte ciasto możemy polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 27.08.2012 23:21
lubię kwaskowate ciasta..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak