Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowo - kokosowa Panna Cotta z sosem toffi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko szkalnka
śmietana kremowa 30% lub 36% 250ml
wiórki kokosowe łyżka
woda 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
laska wanilii
sos toffi
cukier ok 70-80g

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowo - kokosowa Panna Cotta z sosem toffi

Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wody (zamieszać dokładnie) i odstawić na 5min. Mleko i śmietankę wlać do garnka. Laskę wanilii przepołowić, wyskrobać ziarenka i całość dodać do mleka razem z cukrem. Trzymać na małym ogniu do zagotowania. Wiórki dorzucić tuż przed zagotowaniem. Zdjąć z ognia, wyjąć laskę wanilii i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać całość i przelać do foremek (u mnie filiżanki). Gdy wystygnie, schować do lodówki do całkowitego stężenia. Aby wyjąć z foremek, zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie. Polać sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.12.2011 19:39
elegancki deser, prosty w wykonaniu, extra
FAFIK 06.11.2011 18:24
Piękne i smaczna!
agnieszka137 04.08.2011 23:53
super deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak