Marchew w sosie własnym

Marchew w sosie własnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchwi

    1 kg
  • cukru

    5 dag
  • masła

    10 dag
  • sól, pieprz kolorowy, sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew umyć, oskrobać i pokroić na talarki. Przełożyć do rondla, posypać cukrem i solą, wymieszać i odstawić pod przykryciem na około 2 godziny. Po tym czasie dodać do marchwi masło, pieprz i kilka kropel soku z cytryny. Dusić na wolnym ogniu około 30 minut. tak przygotowana marchew jest bardzo smacznym dodatkiem do dań obiadowych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marzena40

14.05.2011 16:19
pyszna

Kate131

04.01.2011 08:59
lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat