Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe żeberka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
musztarda ziarnista 3 łyżki
miód 3 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe żeberka

Żeberka opłukujemy, wkładamy do rondla, zalewamy wodą z dodatkiem kostek rosołowych. Mięso gotujemy na półmiękko i odcedzamy. Musztardę ucieramy z miodem. Żeberka nacieramy solą i pieprzem,smarujemy obficie marynatą miodowo-musztardową i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy ok. 45 min. w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 13.12.2012 18:30
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak