Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób smażony z kiełbasą i rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cienka kiełbasa 15 dkg
rzodkiewka 7 szt
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna - do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
bób 1 kg
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bób smażony z kiełbasą i rzodkiewką

Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić. W czasie, gdy bób się gotuje, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie już usmażona, wrzucić bób oraz pokrojoną w plasterki rzodkiewkę. Wymieszać, smażyć całość pod przykryciem około 5 minut. Na końcu wrzucić posiekany czosnek, doprawić danie Kucharkiem, maggi oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 15.09.2011 17:40
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak