Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na szynce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 70dag - do kg
kapusta
marchew 3
pietruszka 2
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
przyprawa do potraw
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
tymianek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na szynce

Warzywa umyć. Kapustę poszatkować a marchew i pietruszki obrać i pokroić. Wrzucić do garnka,zalać wodą, dodać kilka ziarenek ziela i 2-3 listki laurowe oraz kostkę bulionową. Gotować na małym ogniu pod pokrywką. Można wrzucić odrobinę suszonej włoszczyzny. W tym czasie mięso oczyścić, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju (oprószyć solą i pieprzem) i osączyć z nadmiaru tłuszczu. Wrzucić szynkę do miękkich warzyw, chwilę poddusić (by smaki się połączyły). Doprawić do smaku jarzynką, tymiankiem i odrobiną przyprawy do bigosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 12.04.2012 18:53
ciekawe
Wacław 08.08.2011 14:04
dla mnie pycha !
polly66 04.08.2011 17:22
bigos to to nie jest ;) ale przyznam,że zdjęcie niedbale robione a ja do swojej miseczki wlewam jak najmniej wody a \"wyłapuję\" same kąski:P
Babciagramolka 04.08.2011 17:13
Lubię kapusniaczki
suzana 04.08.2011 16:57
kapusniak czy bigos?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak