Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba zapiekana w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1000 g
tłuszcz 400 g
sól do smaku
zielenina do dekoracji
chrzan 100 g
masło 30 g
śmietana 0.5 szkl
cukier do smaku
ocet do smaku
żółtko jajek 2 szt
mleko 0.5 szkl
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryba zapiekana w sosie chrzanowym

Usuń łuski,błonę z jamy brzusznej ryby,odgłów i wypatrosz,opłucz,osól,skropoctem.Rybę ułóż na posmarowanym tłuszczem,ogniotrwałym półmisku,polej stopionym tłuszczem,wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz ok 15minut.Podlewaj rybę wytworzonym sosem.Wyparowujący sos uzupełniaj wodą.Sos chrzanowy:Stopiony sos zmieszaj z mąką,dodaj mleko.Zagotuj i przypraw solą,kwaskiem,wymieszaj z żółtkami i śmietaną.Zalej nim podpieczoną rybę i wstaw do piekarnika na 10-15minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak