Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe
czosnek 4-5 ząbków
koper świeży 2 gałązki
woda 1 litr
sól 1,5 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1,5-2 łyżeczki
korzeń chrzanu 15 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Do słoika (2,5 litra) wsypać gorczycę, wrzucić obrane i przekrojone na pół ząbki czosnku, kawałek obranego chrzanu. W słoiku rozmieścić ogórki. Między ogórki powtykać resztę chrzanu i łodygi kopru wraz z kwiatostanami. Wodę zagotować z solą. Gorącą solanką zalać ogórki i zakręcić słoik. Po ok.2 dniach ogórki są gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.09.2013 10:50
pyszne takie ogóreczki
Wafelek2601 01.03.2013 10:24
Bardzo lubię
olkaaa 31.01.2012 08:02
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak