Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 1/4 kostki
cukier 5-6 łyżek
kakao 3 łyżki
woda 4 łyżki
mleko w proszku wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Palmę zagotować z cukrem, kakao i wodą na małym ogniu cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, przestudzić. Dosypywać mleko w proszku (po 2 łyżki) i mieszać. Mleka dosypać tyle, żeby masa miała konsystencję kremu. Kremem można dekorować ciastka i muffinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 06.08.2011 21:42
fajny krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak