Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
oliwa 3 łyżki
sól, pieprz - -
woda - -
ziemniaki 70 dkg
biały ser 30 dkg
cebula 2 szt
smalec - -
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Farsz:
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na smalcu. Wymieszać z ziemniakami i serem białym na farsz oraz przyprawić.

Ciasto:
Mąkę, jajko, oliwę, wodę wymieszać na stolnicy. Ciasto musi byc jednolite i elastyczne. Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi.

Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Kiedy wypłyną na wierzch gotować 3-5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ma-pl 29.10.2011 21:56
pierożki dla mojego mężusia
accee 10.04.2011 23:36
Palce lizać
Gosia32
Gosia32 16.03.2011 06:34
Fajne,robię je rzadko,bo dzieci nie lubią;]
wolochski 20.01.2011 21:15
super
kitka 29.12.2010 16:34
muszę spróbować;]
plocia 21.10.2010 19:48
ale smaczności serwujesz
zoha1234567890
zoha1234567890 29.07.2010 21:33
pychooooooooooooooota ;)
iwa643 23.06.2010 16:02
lubie takie
pauluna
pauluna 21.06.2010 14:33
ale smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak