Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
oliwa 2 łyżki
cukinia 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 szczypta
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
twaróg 300 (wiejski, chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z twarogiem

Cukinie myjemy, suszymy i odcinamy końce. Później każda z nich przekrój wzdłuż na pół, łyżeczka usuwamy pestki. Środki skropimy oliwą, posypiemy solą i pieprzem. Cukinie zawinięta w folię pieczemy przez 20 minut w 180C. Do twarożku dodajemy sól, pieprz, posiekane zioła i zmiażdżony czosnek. Serek nakładamy na gorąca cukinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 04.08.2011 13:06
poczciwa dobra cukinia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak