Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy ze schabu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
cebula 2 szt
musztarda 2 łyżeczki
ogórek kiszony 3-4 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy ze schabu

Mięsi kroimy na kotlety, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Ogórki kroimy w słupki. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na okeju, dodajemy musztardę i rozcieramy na papkę, która smarujemy kotlety. Na pposmarowanej stronie kotleta kładziemy ogórka. Mięso zwijamy w ruloniki i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Dolewamy wodę, dodajemy pozostałą, pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojonego w kostke ogórka, dusimy około 20 minut, doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.03.2014 16:29
smaczne zraziki
Mimi3
Mimi3 06.11.2013 11:42
Fajny przepis
Seba 17.02.2013 09:56
extra
halinka1011 04.08.2011 09:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak