Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumowy łaciaczek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1.5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
margaryna 1/2 sztuki
jajko 3 sztuki
woda 7 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ser
biały ser 1/2 kg
jajko 3 sztuki
margaryna 2 łyżki
budyń śmietankowy 1/2 sztuki
proszek do pieczenia 1 szczypta
cukier 3/4 szklanki
cappuccino 5 rumowe

Przepis i sposób przygotowania na: Rumowy łaciaczek

Ciasto:
Margarynę rozpuścić z cukrem,wodą i kawą ,przestudzić .Do zimnej masy dodać 3 żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia ,ucierać do powstania pęcherzyków powietrza,na koniec dodać pianę z 6 jajek,delikatnie połączyć ,wylać do uszykowanej formy ,na ciasto układać łyżka porcję masy serowej .
Masa serowa:
Ser utrzeć z cukrem, dodać żółtka,stopioną margarynę i nadal ucierać na koniec dodać odrobinę proszku do pieczenia i budyń ,wymieszać .

Piec około 40 min w temp. 170-180st,po upieczeniu posmarować masą krówkową i posypać krokantem orzechowym lub tylko posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 18.04.2012 08:42
bardzo dobre
ben-ka 17.04.2012 08:31
i pyszny i aromatyczny.
czekoladka_m 30.01.2012 13:28
Lubimy, lubimy:)
aguus 05.08.2011 11:01
musi być przepyszny!
halinka1011 04.08.2011 09:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak