Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
mięso mielone wieprzowe 30 dag
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy
Kucharek przyprawa uniwersalna di smaku
pieprz
sól
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana

Z cukini (młode, nieduże, tak by przekroić na pół) wydrążyć miąższ ( ja to robię za pomocą łyżeczki do herbaty. Cebulę i czosnek pokrić w kostkę i podsmażyć. Ryż połączyć z mięsem i cebulą, doprawić do smaku solą, pieprzem i Kucharkiem. Przygotowaqnym farszem napełnić cukinie, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Koncentrat pomidorowy rozrobic z wodą (1/2 szkloanki), doprawić do smaku kucharkiem i czosnkiem granulowanym i zalać cukinie.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 28.10.2013 15:55
apetyczne danie
Seba 22.10.2012 08:59
smaczna
Niunia 18.08.2012 17:19
pysznie wygląda
cooleczka 16.02.2012 09:18
super
Małgorzata113 04.08.2011 09:27
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak