Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
mąka pszenna 1 szkl.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
ocet 1 łyżka
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Ubić białka ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier podczas ubijania. Następnie po jednym żółtku. Następnie ocet oraz olej. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem i kakao. Dodawać do ubitych białek i delikatnie mieszać końcówkami wyłączonego miksera.
Piec w 150 stopniach z termoobiegiem 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak