Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kremem czekoladowym i galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
masło 200 g
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt.
czekolada mleczna 150 g
bita śmietana 250 ml
masło 100 g
żółtko jajek 2 szt.
cukier puder 3 łyżki
galaretka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kremem czekoladowym i galaretką

Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody niż zostało podane na opakowaniu. Wylać do płaskiego naczynia, po stężeniu pokroić w kostkę.

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem, dodać cukier, cukier waniliowy i jajko. Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość 0,5 cm.Wylepiać ciastem posmarowane margaryną foremki. Upiec na złoty kolor.

Czekoladę rozpuścić z margaryną, przestudzić. Do lekko ciepłej masy dodać żółtka, śmietanę i cukier puder, wymieszać. Wstawić na kilka minut do lodówki.

Babeczki wypełnić kremem. Udekorować kostkami galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 04.08.2011 11:46
Uwielbiam takie babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak