Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbata tęczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbata 1 szt.
cytryna 1 plaster
wrzątek 200 ml
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Herbata tęczowa

Torebkę dowolnej herbaty zaparzamy w niewielkiej ilości gorącej wody (1/4 szklanki). Do drugiej szklanki, w której będzie podana Tęczowa herbatka, wlewamy 200 ml gorącej wody (wrzątku), słodzimy cukrem do smaku, mieszamy. Następnie wrzucamy do osłodzonej wody plasterek cytryny, czekamy aż wypłynie on na wierzch, po czym cienkim strumieniem lejemy na plasterek cytryny esencję herbacianą. Czekamy chwilkę, aż pojawią się piękne warstwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 04.12.2011 19:43
mmm pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak