Jabłka w cieście kokosowo-cynamonowym

Jabłka w cieście kokosowo-cynamonowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt.
  • mleko

    1 szkl.
  • mąka pszenna

    1,5 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajka

    2 szczypta
  • cukier

    2 łyżki
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać z mlekiem. Dodać mąkę z proszkiem. Zmiksować na jednolite, gładkie ciasto. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić na grube plastry. Każdy z jabłkowych plastrów obtaczać w cynamonie wymieszanym z cukrem, po czym zanurzać w cieście naleśnikowym, a potem panierować w kokosie. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim jabłuszka w cieście. Uważać, bo szybko się przypala. Zalecam smażenie na małym ogniu. Osączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Nina7

04.08.2011 22:03
Pyszny deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat