Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piernikowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
margaryna 1/2 kostki
jajko 1 szt.
mleko 1 szkl.
cukier 1 szkl.
dżem 2 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piernikowa

Margarynę, jajko, cukier i dżem utrzeć na jednolitą masę, dodać cynamon i kakao, mąkę, mleko i sodę, utrzeć.
Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni, ok. 40 min.
Upieczone polać czekoladową polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak