Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
filet z kurczaka 20 dkg
pory 3 sztuki
pomidory 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
śmietana kwaśna 15 dkg
śmietana kremówka 10 dkg
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 łyżki
natka z pietruszki 1 garstka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z farszem

Pieczarki oczyścić, umyć, oderwać nóżki od kapeluszy. Nóżki posiekać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oczyścić, opłukać pory, pokroić w krążki. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę. Pomidory pokroić na ćwiartki. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć mięso. Dodać pory, czosnek i posiekane pieczarki, dusić 5 minut. Wrzucić pomidory, doprawić solą, pieprzem i papryką. Opłukać natkę. Część odłożyć do dekoracji, resztę posiekać, wymieszać z nadzieniem. Napełnić masą kapelusze pieczarek, posypać utartym serem. Zapiekać 10 minut w temperaturze 225 stopni C. Zmieszać kremówkę z kwaśną śmietaną, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polać pieczarki sosem. Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 02.09.2011 11:02
bardzo apetyczne!
Nina7 05.08.2011 11:06
Oj... Pieczarki rewelacyjnie przyrządzone!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak