Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 5 plastrów
pieczarki 25 dag
cebula 5 szt
masło 10 dag
ziemniaki 0,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z rusztu

Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach, odcedzamy, studzimy.Mięso nacieramy solą, pieprzem i mieloną papryką, smarujemy oliwą z oliwek. Każdy plaster osobno zawijamy w folie aluminiową i chłodzimy ok. godziny. Następnie mięso w folii układamy na ruszcie i smażymy ok. 30 min. Pod koniec smażenia zdejmujemy folię i smażymy chwilkę na ruszcie.Cebule, pieczarki i pokrojone ziemniaki układamy w folii, podlewamy oliwą, doprawiamy do smaku i podpiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak