Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszlke faszerowane

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

muszle duże 20 szt
por 1 szt
papryka 1 szt
czosnek 3 ząbki
mięso mielone 500 g
bulion 1 szklanka
parmezan 50 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Muszlke faszerowane

Muszle ugotować al dente. Na rozgrzaną patelnię dać mięso oraz drobno posiekane pora i paprykę. Doprawić, podlać bulionem i dusić ok 15 minut. Dodać rozgnieciony czosnek. Muszle napełniać farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać parmezanem i piec 15 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 18.06.2012 12:16
szybki obiad
Margo1 12.01.2012 08:45
fajne
pioge7 07.08.2011 09:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak