Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowy wieniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 12 dag
cukier puder 15 dag
białko 10 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 22 dag
truskawki 25 dag
syrop truskawkowy 1 szklanka
bita śmietana do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy wieniec

Białka ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy proszek do pieczenia i cukier. Porcjami dodajemy mąkę. Masę przekładamy do natłuszczonej oprószonej mąką formy z kominem. Pieczemy 45 min w 180 stopniach C. Ciasto polewamy syropem, ozdabiamy pokrojonymi truskawkami i bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 16.12.2013 13:17
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak