Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z ciecierzycą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinaku 500 g
ciecierzycy 500 g
cebula 1 szt
Goździki całe Prymat 4 szt
pietruszka 1/2 pęczka
papryka 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z ciecierzycą

Ciecierzycę opłukać, zalać wodą na min 12 godzin, następnie odsączyć i wsypać do wrzątku. Cebulę naszpikować goździkami, dodać do ciecierzycy. Dodać też liść laurowy, pietruszkę i cały czosnek, gotować ok 4 godziny. Posolić, po 3-ch godzinach dodać szpinak, gotować jeszcze godzinę, odcedzić, wyjąć cebulę i czosnek. Na patelnię wlać trochę oleju, przysmażyć paprykę, do tego włożyć ciecierzycę, chwilę razem smażyć i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 11.09.2012 07:56
też nie jadłam
Margo1 13.01.2012 12:03
nie jadłam
pioge7 18.08.2011 09:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak