Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa hiszpańska

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 szt
pomidory 3 szt
cebule 3 szt
seler naciowy 1 łodyga
mąka 2 łyżki
bulion 1,5 litra
tymianku 1 łyżeczka
sól
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa hiszpańska

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i włożyć do piekarnika. Piec ok 20 minut, ostudzić i zdjąć skórkę. Pokroić w paski. Do garnka wlać olej, dodać posiekaną cebulę i smażyć na złoto. Następnie dodać pokrojone pomidory, seler i tymianek. Smażyć przez 5 minut, dodać bulion i gotować pół godziny. Zrobić zasmażkę z mąki i oleju, dodać do zupy, zagotować, przybrać papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 12.09.2012 12:18
chyba takiej nie jadłam
eeee 17.04.2012 14:54
rewelacyjny przepis :)
Małgorzata106 11.04.2012 10:01
dobra
Margo1 13.01.2012 12:02
ciekawa..
Agnik 08.10.2011 13:39
rewelacja
pioge7 18.08.2011 09:00
pewnie dobra
Ania60 03.08.2011 20:49
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak