Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne ze szpinakiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron lasagne 0,5 kg
szpinak mrożony 0,5 kg
ser żółty 30 dkg
czosnek 4 ząbki
jajko 2 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól do smaku
sos beszamelowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne ze szpinakiem

Płaty makaronu włożyć do osolonej wody i prawie natychmiast wyjąć, aby makaron był łatwy do układania. Szpinak mrożony przesmażyć na maśle z dodatkiem czosnku. Pod koniec smażenia do szpinaku dodać dwa jajka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i starty ser żółty. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, polać warstwą sosu i układać warstwami: płaty makaronu, warstwę szpinaku. Każdą warstwę zalać porcją sosu beszamelowego i posypać tartym żółtym serem. Ostatnią warstwę zalać resztą sosu beszamelowego i posypać grubo żółtym serem. Włożyć do piekarnika i piec przez około 40–50 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 26.06.2012 20:25
dobre
klaklak 29.01.2012 22:23
pycha
suzana 03.08.2011 20:33
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak