Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta Pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
woda 5 łyżek
jajko 5 sztuk
cukier waniliowy 4 łyżki
likier pomarańczowy 1 kieliszek
śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta Pianka

Rozpuścić czekoladę i kawę w gorącej wodzie. Schłodzić. Żółtka utrzeć z cukrem i likierem, tak aby masa była spulchniona. Połączyć z czekoladą i kawą. Ubić śmietanę i delikatnie dodać do masy. Ubić białka i również połączyć z masą. Piankę wlewać do pękatych kieliszków na wino i wstawić na 2 godziny do lodówki. Można przybrać mrożonymi malinami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak