Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ziemniaczano-kapuściane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1,5 kg
kapusta biała 0,5 kg
cebula 2 szt.
jajko 3 szt.
mąka pszenna 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ziemniaczano-kapuściane

Ziemniaki zemleć. Kapustę ugotować, zemleć, lekko odcisnąć z nadmiaru wody. Masy połączyć, dodać 2 jaja, mąkę, podsmażoną cebulę, sól i pieprz, wymieszać. Formować kotleciki, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 19.09.2011 16:16
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak