Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
woda 6 szkl.
ocet 2 szkl.
cukier 1 szkl.
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w occie

W wodzie z octem rozpuszczamy cukier, dodajemy przyprawy i gotujemy to kilka minut. Studzimy. Śliwki pestkujemy, myjemy i każdą nakłuwamy widelcem, żeby nie popękała w trakcie pasteryzowania. Układamy je w wyparzonych słoiczkach i zalewamy zimną zalewą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy w garnku z wodą do 3/4 wysokości słoików, przez około 20 minut. Jak wszystkie zaprawy, zostawiamy w przykrytym garnku do ostudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.03.2012 07:50
fajne
Adamorek 24.10.2011 15:04
dobre jedzonko
Zoso 01.10.2011 19:17
ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak