Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany boczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek parzony 1/2 kg
ketchup 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
sól 1 łyżeczka
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany boczek

Boczek pociąć na niewielkie, niezbyt grube plasterki. Ketchup wymieszać z przecierem, musztardą, solą i wyciśniętym czosnkiem. Marynatą posmarować mięso i odstawić na 1-2 godziny w chłodne miejsce. Piec na grillu na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.07.2013 21:55
Dla mnie super
Łukasz15 30.04.2012 11:27
pycha
Weronika_eM 12.09.2011 21:46
musi być pyszny
1j1o1l1a1 03.08.2011 20:15
smokowite...zwłaszcza jak chudy boczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak