Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka drobiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuk
marchewka 2 sztuk
groszek konserwowy 0,5 puszki
jaja 2 sztuk
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka drobiowa

Udka gotować w około 1,5 litra wody (około 30 minut- aż mięso będzie bardzo miękkie). Marchewkę umyć, obrać i gotować razem z udkami. Do gotującego bulionu dodać odrobinę majeranku do smaku. Oraz przyprawić solą i pieprzem. Dwie łyżeczki żelatyny rozpuścić w pół szklanki gorącego wywaru. Po wyjęciu udek i warzyw z bulionu dodać do bulionu żelatynę. Jaja ugotować i obrać z łupinek- pokroić na ćwiartki. Do salaterek wsypać groszek konserwowy- aby przykryło spód salaterki, ułożyć na groszku po 4 ćwiartki jaja oraz pokrojoną marchewkę wyciągniętą z bulionu. Zalać wszystko bulionem z żelatyną. Mięso obrać od kości, pokroić i dodać do salaterek. Włożyć do lodówki i poczekać aż galareta stężeje. SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 09.02.2012 08:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak